Billede - Skibet IF

Foredrag med Rikke Nielsen

Foredrag med Rikke Nielsen - Sådan blev jeg en rigtig vinder
 

19. september kl. 19.00 i Skibet Hallen

 

Rikke holder spændende medlevende foredrag om hendes projekt LykkeLiga. Landsdækkende håndboldhold for udviklingshæmmede børn. Det skaber glæde, sammenhold og børnene oplever at blive en vinder. Få en fantastisk vedkommende oplevelse.

 LykkeLiga - Et dejligt livsbekræftende projekt.

 

Der er kun et at gøre, når Rikke Nielsen holder sine livsbekræftende foredrag, nemlig at iagttage engagementet og passe på ikke at tabe pusten. Ildsjælen har travlt – og når en rigtig vinder har holdt sit indlæg – er man helt med på hvorfor både vinder og ildsjæl kan føjes til Rikkes CV.

Rikke Nielsen er uddannet sygeplejerske og har som tidligere professionel håndboldspiller haft en blændende karriere. Men som de fleste andre, har Rikke også oplevet ”bump” på livets vej. Rikkes datter Magda er født med Downs syndrom. Dette inspirerede Rikke til at starte en håndboldklub for udviklingshæmmede børn.

Spiren for ”LykkeLiga” var lagt og har i dag udviklet sig til en landsdækkende liga med ikke mindre end 43 klubber og 610 spillere, også Grønland og Færøerne har nu hold i Lykkeligaen. Nu har klubber i Norge, Tyskland og sågar Sydkorea henvendt sig og vist interesse for dette unikke projekt.

Som Rikke siger: ”Putter man dem i kamptrøjer, så de ligner hinanden, så er der kampånd og fællesskab,”

I dag er Rikke en engageret og dygtig foredragsholder, der bevæger og inspirerer publikum over hele landet med sin personlige og gribende livshistorie og sit arbejde for børn med indlæringsvanskeligheder. Gennem håndbolden opnår de en følelse af succes og vindermentalitet. Det er altafgørende for de handicappede børn, at de får en tro på dem selv, selvom de er mere udfordret end andre. Selv har Rikke Nielsen oplevet modgang i livet, med en kræftknude i halsen, der skulle opereres væk, før hun blev rask. 

Med denne ballast holder Rikke Nielsen et motiverende foredrag ud over det sædvanlige, som vil inspirere klubber, foreninger, forældre og frivillige ildsjæle. 

Rikke Nielsen har skrevet bogen “Til sidste fløjt” (2015), som er hendes meget personlige og livsbekræftende historie om kræfthelvedet og tilværelsen med et barn med Downs.

Der har undervejs været stor opbakning til projektet – og flere har da også sat pris på Rikke og den enorme indsats bag LykkeLiga.

Nogle af Rikkes seneste hæder er:

• 2017 modtog Rikke prisen ”Årets forbillede” – i forbindelse med DR sportsgalla

• 2018 Aalborg Kommunes Handicappris

• 2018 Danskernes Idrætspris 2018 – DR Sport 2018