Billede - Skibet IF

Historiens første fodboldskole i Skibet blev en stor succes!

Efter mange ugers hårdt arbejde for at få alt på plads, og de seneste 12 timer op til, kunne vi endelig mandag d.26 juni i uge 26 i sommerferien slå dørene op for 162 super spændte fodboldstjerner som skulle være en del af den første fodboldskole i Skibet IF’s historie.

En fodboldskole som blev udsolgt på bare 2 minutter, og som der også havde en venteliste med flere end 30 glade fodboldbørn, da vi kun havde græsareal til de godt 160 deltagere. 

Første dag kunne der godt mærkes at der var fodboldskole i Skibet. Tæt trafik mandag morgen, og en lang kø af spændte og glade børn, som kun skulle krydses af inden det hele gik løs. Den første dag gik med at få informationer omkring ugens forløb, de få fodboldskoleregler, også det mest vigtige, hvilke grupper børnene skulle i. Der var i alt lavet 9 grupper med enten 2 eller 3 trænere/hjælper i. Ellers gik førstedagen med at lære hinanden at kende samt øve jubelscener, teamspirit og ikke mindst en masse god fodbold.

Tirsdagen gik med at alle deltagere skulle have årets fodboldskole tøj som består af en trøje, shorts, strømper og en drikkedunk – og ja, alle 162 børn var så flotte i tøjet resten af ugen 

Et gennemgående tema for ugen var, at deltagerne skulle være gode holdkammerater. Derfor skulle vi om tirsdagen for første gang uddele ”Dagens Holdkammerat” som er en trøje, man kan vinde hvis man havde gjort et eller andet ekstra ordinært som gavnede ens holdkammerater. Det var trænere eller hjælpere som kunne nominere en spiller fra deres egen gruppe. Det fungerede rigtig godt hele ugen og har været medvirkende til at alle, både har fået en masse nye venner, men også være gode holdkammerater overfor hinanden. 

Ellers begyndte alle grupper på at lave øvelser og tekniske øvelser om tirsdagen – teamet for fodboldskolen var ” Træn dig til dine drømme – Tricks, teknik og kreativitet ”.  Tirsdagen startede også ud med et tiltag som gavnede forældrene. Vi tilbød nemlig at hente fodboldstjerne i enten Skibet Børnehus eller Skibet SFO inden fodboldskolen startede, da der er mange forældre som arbejder i uge 26 – derfor havde vi fornøjelsen af at hente 15 friske børn hver morgen, hele ugen inden fodboldskoledagen startede. Om tirsdagen løb alle 162 fodboldspillere rundt i deres fodboldskole-tøj da fotografen kom forbi denne dag, og tog en masse gode billeder af alle – både holdbilleder og portrætfotos. Det var også om tirsdagen der kunne spises frokost ude i det rigtig gode vejr, da vejret desværre ikke bød på sommervejr de efterfølgende 3 dage. Frokosten blev hver dag leveret af Hjertebageriet, som var et tilbud man kunne tilkøbe sig, nogle gjorde brug af det, andre havde gode rugbrødsmadder med. 

Der var hver dag efter fodboldskolen mulighed for at købe lidt lækkert fra Kabyssen som var rykket over på boldbanerne. 

Onsdagen begyndte i solskin med mange friske fodboldbørn og god morgenmusik, men som vi alle frygtede kom der desværre den ene regndryp efter den anden. I den anledning havde vi hyret Vejle Bibliotek til at komme med deres bus til pausen, så der var plads til at gå i læ og samtidig læse fodboldbøger. Det var der mange børn der benyttede sig af, og synes var vildt sejt. Samtidig med det, var der i pauserne mulighed for at lege i hallen samt spille FIFA i Kabyssen. Selvom regnvejret virkelig tog fat, så kan intet stoppe fodboldspillerne, de synes netop at det var meget sjover med glidende tacklinger og jubelscener = Børn elsker fodbold i regnvejr. 

Torsdag var dagen, mange af børnene havde glædet sig MEGET til, og spurgt hele ugen om. Det var nemlig dagen hvor Kim Elgaard og Anders Egholm fra Vejle Boldklub samt maskotten Eigil Egern kom forbi, ikke kun for at skrive en masse autografer men også for at være med i de forskellige øvelser som der blev lavet i grupperne. 

Vejret var slet ikke som de andre dage, men intet stopper det gode humør på både børnene, trænerne og fodboldskolelederen – og skam hellere ikke på de 2 spillere som besøgte skolen samt Eigil Egern, de begyndte at skrive autografer til alle, og Eigil fik uddelt en masse high-fives. Kim havde en lille overraskelse med til børnene, han havde nemlig en signeret VB-trøje med som der kunne vindes – og det var rigtig populært blandt alle, for hvem vil ikke lige have fingrene i den. Dagen blev afsluttet med lidt fodboldspil rundt i grupperne. 

Enden på fodboldskolen blev desværre en realitet, en uge som gik alt for stærkt – det blev fredag, og fredag er altid en hyggedag på en fodboldskole – altså det vil lige sige vi skulle have overstået den store fodboldskoleturnering som altid skydes i gang om fredagen. 162 spillere som skal spille kamp, hvor an i hver kamp har nye medspillere og modstandere, det kræver en del logistik. Vi fik afviklet turneringen i bedste ånd, og der skulle til sidst spilles en kæmpe kamp som var alle trænere/hjælpere mod alle 162 spillere. Ja det lyder af meget, men heldigvis en god oplevelse for alle – og lad os lige nævne resultatet, 2-1 til trænerteam holdet  

Da pulsen lige var kommet lidt ned og de fleste havde fået tørt tøj på, mødtes vi alle i hallen til afslutning – der skulle nemlig sluttes ordenligt af, på en fantastisk fodbolduge.

Der blev udleveret bolde og diplomer til alle, samtidig med at der blev afsluttet godt ude i alle grupper inden der til sidst blev sagt et par ord fra fodboldskolelederen, samt at der også skulle gives gavekort til alle trænere og hjælpere som hver dag, hele ugen er stået op og mødt ind længe før børnene og ryddet op når ungerne for længst er dejset om i sofaen om eftermiddagen af træthed, så nu var det deres tur til at blive forkælet lidt. 

Hver dag efter fodboldskolen var slut, blev alt overskydende mad fra frokost samt frugt kørt ned til Vejle Herberg som er et overnatningssted for hjemløse i Vejle. Det er vigtigt at vi også støtter op om dem, der modsat vores skønne fodboldstjerner ikke har en seng at sove i. De var SÅ taknemmelige og takkede alle os i Skibet IF. 

Vi har her efter fodboldskolen vært ude og spørge både forældre, deltagere og trænere omkring fodboldskole ugen, og hvad deres indtryk har været.

Johannes Skriver Elf som var træner på U9/U10 Mix 1 siger følgende omkring fodboldskolen:

” Den første fodboldskole i Skibet IF forløb fuldstændig som man kunne ønske sig. Det var fantastisk at komme udefra, som jeg gjorde, og så være med til en så gennemarbejdet og velforberedt fodboldskole. Som træner fik man indtryk af at der var styr på alting, og det er en super dejlig og inspirerende følelse som fodboldtræner! På den måde får man tid til at fordybe sig i træningen, og på den måde give børnene den bedst mulige uge. Så jeg vil gerne rose Skibet IF og Oliver Lundgaard for at skabe så gode rammer, og takke dem for jeg kunne få lov at være med. Alt i alt synes jeg at fodboldskolen i Skibet forløb så fejlfrit som muligt, når man tænker på at det er første år! Klart, næste år vil nogle ting have brug for at blive slebet til, men jeg synes virkelig at det var imponerende rammer at træne i - Derfor kan jeg kun anbefale Skibets fodboldskole! Det er ærligt talt forbløffende at en så ung fodboldskole og fodboldskoleleder på den måde kan få alt til at spille, endda med så ungt et trænerteamet”.

Hanne Lærke Ravn som var forældre og havde 2 børn med på årets fodboldskole siger følgende: 

” Simpelthen fænomenalt - en uge med så meget glæde og gå-på-mod hos selv de mindste spillere.. Fantastisk at mærke den ro og stemning der har været over hele ugen - simpelthen bare godt planlagt.. vores to drenge har virkelig haft en god oplevelse takket være et stort hold af engagerede trænere og hjælpere ”

Emil Petersen som var deltagere og var på U11/U12 Mix 1 holdet siger følgende:

” Fodboldskolen har været en fantastisk uge med masser af fodbold, leg, gode kammerater og trænere.

Jeg har glædet mig til at komme afsted hver dag, og vil ønske at det kunne være sådan hvert år.

Det bedste ved fodboldskolen har været fællesskabet og de seje trænere. 

På gensyn næste år, Kærlig hilsen Emil HP ” 

Anna Aune Christensen som også var en af deltagerne på årets fodboldskole siger følgende: 

” Jeg synes det virkelig var hyggeligt fordi man mødte andre børn. Det var fedt at møde andre trænere, da de lærte os nogle ting vi ikke kendte i forvejen. Jeg kunne godt lide de små pauser hvor vi fik frugt. 

Det bedste var at man lærte dem at kende på holdet og de nye trænere, det var vildt hyggeligt ”

Til sidst har vi hørt U12 Mix 1 træneren Lasse Gude om hans vurdering af fodboldskolen: 

” Personligt sys jeg fodboldskolen i skibet var et hit. De trænere der mødte op kom med stor energi og seriøsitet hver morgen. Men uden ungerne der mødte glade op, selvom vejret ikke var helt var med os den uge

Kunne vi trænere ikke havde ydet vores job. Jeg mener personligt det er en kæmpe fejl der ikke har været fodboldskole i Skibet før nu, da det giver så mange gode timer til børnene. Så jeg tager hatten af for Oliver som har fået fodboldskolen her til Skibet -  det er stærkt! ”

Fra fodboldskolelederens side af, skal der også lyde en kæmpe TAK til jer forældre, på at tro på at denne fodboldskole nok i sidste ende skulle blive til noget, samt alle de fantastiske, dejlige tilbagemeldinger der er kommet – jeg er helt overvældet over alt det positive respons samt alle de beskeder der tikkede ind i ugens løb. Det havde jeg slet ikke drømt om – og ej hellere ikke at vores første fodboldskole ude i Skibet IF, blev sommerens største i Vejle området – det er jo SÅ VILDT, og godt gået af alle i og omkring fodboldskolen. 

Jeg håber at jeres børn er kommet glade hjem og fået en masse gode oplevelser, og noget de kan tage med videre i fodboldensverden!?

Både jeg og hele fodboldskoleteamet har nydt at få lov til at have glæde af jeres børn hver dag i hele uge 26, vi er alle enige om at det har været en fantastisk uge, hvor der intet har været med jeres fodboldstjerner. Jeg er virkelig glad for at have kunnet give en masse børn en masse gode fodboldoplevelser.

Og her til sidst vil jeg udover at afsløre at Skibet IF er vært for fodboldskole i sommerferien 2018 som vi allerede er begyndt at planlægge, vil jeg gerne takke alle der kom og gav en hånd med om søndagen hvor vi skulle stille op til fodboldskolen, en masse frivillige kom og gav en hånd med – og det er et stort bevis på at vi hjælper hinanden i Skibet Idrætsforening, om det er fodbold, sommerfest eller andet, det er jeg vildt stolt af!

Tusinde tak for en fantastisk fodboldskole anno 2017 – vi ses alle igen i 2018!

Mange store fodboldhilsner Fodboldskoleleder Oliver Lundgaard og resten af fodboldskoleteamet.

En kæmpe tak til fodboldskolens sponsorer, uden jer – ingen fodboldskole. Derfor vil vi gerne sende en KÆMPE tak til:

Frøs Sparkasse Vejle, Palles Bageri, Trekantens Oliefyrservice ApS, Jelling Musikfestival, Hjertebageriet, JTT Conveying A/S, Hotel Haraldskær, Koldingvejens Slagter, Sport 24 Vejle, Føtex Vejle, Skibet Skole, CrossMind Reklamebureau, BSM Reklame, Jennum Brugsen, ThunderPower, Fysio Danmark Vejle, Vejle Kommune, Vejle Boldklub, Vejle Fodboldgolf, Rema 1000 Skolegade, Martinsen, Vingsted hotel & konferencecenter, Skærup Mini Zoo, Valtra, Café Conrad, Lido & Hottryg.

Vil du gerne følge med i forberedelserne på fodboldskolen i 2018, så gå ind på Facebook og find ” DGI Fodboldskole Skibet IF ” eller hør i klubben.